⚡️След като Франция замрази руски активи в размер на 22 милиарда

...
⚡️След като Франция замрази руски активи в размер на 22 милиарда
Коментари Харесай

Хроника на една война - 22.3.2022

⚡️След като Франция замрази съветски активи в размер на 22 милиарда евро, министърът на финансите на Холандия заяви, че в страната са замразени съветски активи на стойност съвсем 400 милиона евро. След това министър-председателят на Италия съобщи, че страната е замразила активи на " съветските олигарси ", попаднали под глобите на Европейски Съюз, в размер на над 800 милиона евро, а Полша замрази активи на стойност 33 млн.  долара.

⚡️ The Guardian: заводът на Renault възобновява работата си под Москва до момента в който съперниците му напущат съветския пазар.

⚡️Буч и Гостомел край Киев са завладяни, река Ирпен не е премината, споделя ръководителят на регионалната военна администрация в Киев Александр Павлюк. Кметът на Бориспол помоли жителите да изоставен града, с цел да улеснят защитата му.

⚡️Украинската войска си върна град Макаров, на 50 км. от Киев. 

⚡️Руската страна твърди, че владее по-голямата част от Мариупол, а половината от 14000 бранители на Мариупол са премахнати.

⚡️Ешалони с съветска военна техника не престават да идват във Витебск, Беларус

⚡️Планът на Европейски Съюз за подсилване на сигурността до 2030 година включва - създаване на корпус за бързо реагиране с 5000 бойци. Провеждане на постоянни бойни учения по суша и  море, потребление на Европейския фонд за мир за поддръжка на сътрудници, възстановяване на разузнаването, доста увеличение на разноските за защита за всички страни от съюза  и стимулиране на софтуерните нововъведения в защитата.

⚡️Байдън желае непременно да избегне влизането на Съединени американски щати в спора - Белият дом.

⚡️Руската певица Юлия Чичерина пя за съветските бойци в Енергодар. Преди това тя смъкна украинския байрак от покрива на кметството на града.

⚡️Унгарският външен министър Петер Сиярто: По отношение на вероятни наказания на Европейски Съюз, които могат да доведат до ограничение или преустановяване на доставките на сила от Русия - европейското единение сигурно е невероятно. Няма да подкрепим никакви санкционни ограничения, които заплашват енергийната сигурност на Унгария. Унгария ще наложи несъгласие върху: наказания за внос на съветски газ; налагане на зона, неразрешена за полети над Украйна и дори миротворческа задача на Европейски Съюз. 

⚡️Освен Apple Music тази нощ и тази заран не работеха един куп услуги - Dawndetector. Русия преглежда разновидности за широкомащабна хакерска атака против Съединени американски щати, сподели Байдън.

⚡️Властите на Съединени американски щати доставят руски системи за противовъздушна защита на Украйна, които са били скрито добити преди няколко десетилетия - The Wall Street Journal, базирайки се на източник в американската администрация.

⚡️Сръбският президент Александър Вучич нарече опитите на Запада да „ забрани “ Юрий Гагарин и Фьодор Достоевски " резултат от нервност и полуда, обхванали света ". Вучич приказва на избирателен протест в град Опово.

⚡️Комендантски ден в Киев - годен е от 20:00 часа на 21 март до 07:00 часа на 23 март. Забранено е придвижването без специфични пропуски. 

⚡️„ Вземането на Мариупол под надзор не е въпрос на два или три дни или даже седмица “, сподели ръководителят на ДНР Денис Пушилин. Според Пушилин, в Мариупол има „ няколко хиляди " украински бойци. Основното им барикада е цех Азовстал, който е ситуиран на 11 квадратни километра.

⚡️В Херсон протестен протест против съветската инвазия беше нападнат със светлинни гранати

⚡️ В Николаев са се засилили диверсанти, които оказват помощ на съветската войска - кметът на града Виталий Ким

⚡️Министерство на външните работи на Украйна: До 19 март съветските войски нелегално са отвели 2389 деца на територията на Руската федерация

⚡️Министерството на защитата на Беларус разгласи, че изтегля десантна група от украинската граница.

⚡️Футболисти от немската Бундеслига записаха видео в поддръжка на Украйна.

⚡️Руската работа BBC разбра имената на 557 съветски бойци, починали в Украйна. Списъкът с имената на доказаните починали е формиран от публицисти. Той включва един генерал-майор, заместник-командирът на 41-ва войска Андрей Суховецки. Украинските управляващи настояват, че до 19-и март минимум петима съветски генерали са починали във войната.

⚡️Алексей Арестович прикани украинците да се въздържат от приканване за тормоз над военнопленниците. Съветникът на ръководителя на кабинета на Зеленски изясни, че сходни случаи съществено удрят имиджа на Украйна. По-рано Human Rights Watch прикани Украйна да зачита правата на военнопленниците и да не разгласява техните фотоси, видеоклипове и персонални данни.

⚡️В обитаемоте места в Запорожка област тече загадка подготовка за идването на проруски администрации, счита Генщабът на украинската войска.

⚡️В Нова Каховка, Херсонска област, съветските военни ревизират документи на контролно-пропускателни пунктове и задържат локални поданици, взели участие във военните дейности в Източна Украйна.

⚡️На уеб страницата на " Комсомолская истина " за малко се появи информация, че 9861 съветски бойци са починали във войната в Украйна, а други 16153 са ранени. После тя бе свалена.

⚡️Зам.-министърът на индустрията и търговията Шпак предложи Русия да сътвори кибервойска .

⚡️Френският президент Макрон разгласи, че е допустимо страната да вкара хранителни купони с цел да помогне на бедните фамилии и междинната класа да се оправят с продоволствената рецесия.

⚡️ЕС би трябвало да бъде квалифициран за възходящите цени на силата и дефицита на зърно - Гръцко външно министерство.

⚡️По редица основни тематики, свързани със обстановката в Украйна, се виждат детайли на прогрес - Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш.

⚡️В Москва съд санкции протестиращ за афиш с надпис  " *** ***** "  - той ще би трябвало да заплати 50 хиляди рубли за дискредитиране на съветските войски.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР